همراه ما باشید

ضوابط فنی صادرات سیب ابلاغ شد

وزارت صنعت، معدن و تجارت با ارسال نامه‌ای به گمرک ایران، ضوابط فنی صادرات سیب را اعلام کرد. بر این اساس، حداکثر مجاز میوه‌های دارای فساد یا نقص داخلی و بیرونی سه درصد تعیین شده است.

مهر: با توجه به مشوق‌هایی که دولت در راستای حمایت از صادرات سیب ظرف هفته‌های گذشته تعیین کرده و بر اساس آن، واردات یک کیلوگرم آناناس و انبه در مقابل صادرات سه کیلوگرم سیب درختی مجاز اعلام شده است، سعید عباسپور، مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت در نامه‌ای به گمرک ایران، ضوابط فنی صادرات سیب را ابلاغ کرده است:

جناب آقای شامانی

مدیر کل محترم دفتر صادرات

گمرک ج. ا.ایران

موضوع نحوه اعمال ضوابط فنی صادرات سیب

با سلام و احترام؛

به پیوست تصویب نامه شماره ۹۸/۵۰۱/۴۸۱۴  مورخ ۱۳۹۷/۰۸/۰۶ معاونت توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی- وزارت جهاد کشاورزی در خصوص «نحوه اعمال ضوابط فنی صادرات سیب» ارسال می گردد.

خواهشمند است مراتب به کلیه گمرکات اجرایی کشور ابلاغ و اطلاع رسانی گردد.

سعید عباس پور

مدیر کل دفتر مقررات صادرات و واردات

پیش از این هم علی‌اکبر مهرفرد، معاون سابق وزیر جهاد کشاورزی در نامه‌ای به گمرک ایران و سازمان ملی استاندارد، نحوه اعمال ضوابط فنی صادرات سیب را اعلام کرده بود. در این نامه آمده است:

جناب  آقای میر اشرفی

رئیس کل محترم گمرک جمهوری اسلامی ایران

سرکار خانم پیروزبخت

رئیس محترم سازمان ملی استاندارد ایران

موضوع: نحوه اعمال ضوابط فنی صادرات سیب

با سلام و احترام؛

با عنایت به نظریات دریافت شده از صادر کنندگان و اتحادیه ملی محصولات کشاورزی و همچنین انبوهی تولید سیب در سال جاری و ضرورت تسهیل و تسریع در امر صادرات و حفظ و توسعه بازارهای هدف آن و در راستای اجرای مفاد بند ۵ یادداشت ذیل فصول ۸ قانون مقررات صادرات و واردات، ضوابط فنی بازنگری شده صادرات این محصول به شرح پیوست جایگزین ضوابط قبلی اعلام شده از سوی این معاونت به شماره ۹۵/۵۰۱/۱۶۱۴ مورخ ۹۵/۵/۴ می گردد.

ضمناً سازمان های جهاد کشاورزی استان های دارای گمرکات اجرایی، موظف به ممیزی و اجرای ضوابط جدید می باشند. خواهشمند است دستور فرمائید مراتب به واحدهای تابعه ابلاغ گردد.

علی اکبر مهر فرد

معاون وزیر

خبرگزاری مهر، جزئیات کامل ضوابط فنی صادرات سیب را منتشر کرد:

الف) ویژگی های سیب صادراتی (ممتاز، درجه ۱ و درجه ۲)

- گوشت میوه سالم باشد.

- میوه بایستی فاقد لک، لکه سیاه، ضربه دیدگی، پلاسیدگی، زنگار و ترک خوردگی در محل دم گاه (ترمیم شده به صورت جزئی و کلی) باشد.

- داخل میوه باید فاقد آثار پوکی، کم آبی (چروکیدگی)، لکه های قهوه ای و آردی شدن باشد.

- عیوب جزئی سطحی که بر وضعیت ظاهری کیفیت محصول، کیفیت نگهداری و بسته بندی میوه تأثیری نداشته باشد، مجاز می باشد.

- حداکثر مجاز میوه های دارای فساد یا نقص داخلی و بیرونی سه درصد می باشد.

ب) بسته بندی

- بسته ها باید دارای منافذی برای تهویه مناسب باشند.

- نوع بسته بندی (وزن، اندازه، مواد بسته بندی) براساس تقاضای مشتری می باشد.

ج) نشانه گذاری

- نام رقم و عبارت محصول ایران روی بسته ها درج شود.

- نام و نشان تولید کننده یا صادر کننده روی بسته ها درج شود.

- در صورت وجود برند محصول روی بسته ها درج شود.

ضمناً اعمال بند ۱ شاخص های بسته بندی میوه و تره بار صادراتی، موضوع نامه شماره ۹۷/۱۰۰/۵۹۴۶۳ مورخ ۹۷/۱۲/۲۶ سازمان توسعه تجارت ایران در خصوص بسته بندی سیب دیگر موضوعیت ندارد.

درباره نویسنده

زینب حمزه نژاد مشاهده تمام مطالب

ثبت دیدگاه